Værksted om grafisk facilitering for viderekomne

13.-14. august 2019

MBK, Pilestræde 61, 1112 København K

På dette kursus vil du bliver guidet igennem 2 dage med fokus på at omsætte elementerne og metoderne fra grafisk facilitering til DIN hverdag som konsulent, projektleder, facilitator, underviser eller coach.

Kurset er bygget op som et “værksted”.  Christina og Ia er dine undervisere, som kommer input, eksempler og perspektivering. De faciliterer og hjælper dig med at få det hele omsat til at passe ind i din hverdag, så du efter de 2 dage står med helt konkrete planer for, hvordan du vil bruge det, du har lært.

Vi forudsætter at du allerede HAR fået en introduktion til Grafisk Facilitering. Du har det ok med at have en tusch i hånden, du ved godt hvordan man tegner en stjernemand, og du kan også nogle ikoner. MEN du har svært ved at omsætte det, og integrere det i DIN hverdag, og virkelig få det brugt.

Download en pdf-fil med beskrivelse af værkstedet her.

Emner på værkstedet

Visuel tænkning – Visuelt sprog

Hvordan kan man med simple, visuelle metoder skabe overblik, sammenhæng og struktur? Vi tager bl.a. udgangspunkt i Brandy Agerbecks bog “The Idea Shapers” og David Sibbets “Visual Consulting” og løfter grafisk facilitering op i et bredere perspektiv.

Visuelle skabeloner

En visuel skabelon eller template strukturerer den dialog, du skal have med andre, eller de skal have med hinanden. Når du designer en skabelon, skal den understøtte din proces og det formål, du har med dit møde eller kursus. Du får opskriften på, hvordan du kan designe en vellykket skabelon hjemmefra.

Fra projektlederens værktøjskasse

Hvordan skaber du involvering og engagement på dine projekter? Vores erfaring er, at synlighed, transparens og invitation til deltagelse er de vigtigste faktorer til at få alle på projektet til at involvere sig, og her er Grafisk facilitering et genialt redskab. Du får nogle af de bedste værktøjer, som kan bruges i ALLE former for projekter – uanset om du er konsulent, facilitator, underviser eller projektleder.

Lyt og tegn

Hvordan lytter du til en samtale, og uddrager essensen? Hvordan kan du bruge hierarki, connectors, clusters og farver til at skabe struktur og overblik? Hvordan afgør du, hvad der skal med på din tegning, og hvad du skal udelade? Både Christina & Ia har arbejdet med visuelle referater i flere år, og kan vise eksempler på DO’s & DON’T’s i forhold til at arbejde i nuet med at tegne.

Få fart på

Hvad er det vigtigste for dig? At kunne skrive hurtigt, at have 5-10 ikoner du altid kan hive op af hatten, at kunne lave en skabelon på stedet, eller noget fjerde? Vi udforsker ønsker og muligheder, og der bliver god plads til at øve.

Fra kursus til hverdag

Hvad er det du har brug for i din hverdag og hvordan omsætter du disse to dage til anvendelse?

Har du brug for at lave 5 visuelle skabeloner? Har du brug for at have 2-3 agenda designs? Har du brug for at kunne tage hæderlige visuelle noter i møder? Har du brug for en visuel struktur til en samtale?

Værkstedet er åbent og det er dine behov og spørgsmål, der kommer til at afgøre indholdet.

Som deltager skal du være klar til at:

  • Være med til at sætte dagsordenen
  • Samskabe kursets endelige indhold
  • Udfordre dig selv og de andre på kurset

og ikke mindst

  • Få konkretiseret og udbygget din visuelle værktøjskasse

Forberedelse

Inden kurset vil du blive sendt et par spørgsmål til refleksion.

Efter kurset

Efter kurset har du en helt anden parathed til at integrere visuelle elementer i din hverdag som konsulent, facilitator, underviser eller coach. Du føler dig kompetent til både at lave tegninger hjemmefra, og til at anvende grafisk facilitering i nuet på møder, kurser o.lign.

Praktisk information

Kurset finder sted tirsdag d. 13. og onsdag d. 14. august 2019.

Kurset foregår i MBK’s lokaler

Pilestræde 61

1112 København K

Kl. 9.00 – 16.30, med morgenmad fra kl. 8.30 – begge dage

Pris. 7.000,- kr. ekskl. moms.

Inklusiv forplejning og materialer.

Tilmelding

Bestil din plads her.

Om underviserne

Ia Brix Ohmann

Ia har mange års erfaring fra frivilligverdenen, hvor hun har arbejdet med, hvordan man omsætter passion og drive til konkrete resultater, der gør verden bedre.

Hun startede sin egen virksomhed, OVERLAP.DK i 2015, og løser opgaver for det offentlige, uddannelsesinstitutioner, private virksomheder og frivillige foreninger.

Ia er optaget af, hvad der skaber gode processer, engagerer mennesker og i sidste ende skaber resultater. Hun er IAF certificeret facilitator.

Og så er Ia dronningen af visuelle skabeloner. Hun ved hvad der gør, at en skabelon virker, og kender som facilitator det forberedelsesarbejde, der er nødvendigt for at udvikle en skabelon, der virkelig hjælper deltagerne i en samtale eller en workshop.

Christina Hemmingsen

Christina har mange års erfaring som projektleder, og har arbejdet både i en lille startup og en større virksomhed. Hun er fantastisk til at skabe engagement og medejerskab og har som projektleder mærket på egen krop, hvor stor en forskel det gør, når mål og handleplaner kommer ud af computeren og op på væggen, så alle kan se og røre ved dem.

Hun startede sin egen virksomhed, Visuel Proces i 2018, og løser opgaver for både offentlige og private organisationer, i Danmark og udlandet.

Og så er Christina optaget af, hvordan mennesker kan få øje på nye muligheder, de ikke anede eksisterede og få det nødvendige mod til at flytte sig.

Hun er udover projektleder og grafisk facilitator også certificeret som coach af ICC.