Kursus i grafisk facilitering den 23.-24. oktober 2018

2 dages kreativitet og nytænkning med grafisk facilitering uanset dit niveau. Tilmeld dig en eller begge dage.

Hvad kan du lære?

Grafisk facilitering bruger en kombination af ord og tegninger, der understøtter fælles forståelse og læring. På kursets Dag 1 har vi fokus på at lære den basale tegneteknik. Du får masser af tid til selv at prøve at tegne, og får fyldt dit eget tegnehæfte med de figurer og visuelle begreber, som du har brug for som mødefacilitator eller underviser.

Vælger du at fortsætte på Dag 2, skal du arbejde videre med at visualisere dine tanker og ideer og du vil både tegne på egen hånd og i samarbejde med de andre deltagere.

Det du lærer kan du bruge til fx

Workshop plancher

Handleplaner og Mødereferater

Arbejdsark og Skabeloner

Dagsordner

Memory cards og Små illustrationer

Sådan foregår det

Dag 1 – for begyndere

Efter en kort introduktion til grafisk facilitering skal du i gang! Først skal du tegne personer, steder, processer og talebobler. Derefter kommer de begreber, som du bruger i dit daglige virke. Vi ser på hvordan tekst og farver kan bruges på forskellige måder, og hvilke skabeloner, du kan bruge, når du skal illustrere en proces. Til sidst skal du igennem en øvelse med en medkursist, hvor I øver jer på at lytte til hinandens fortælling og tegne det, I hører.

Dag 2 – for let øvede

På dag 2 er der fokus på, hvordan du bruger tegning som værktøj, når du faciliterer eller underviser. Vi arbejder med at designe dialogøvelser, der bruger tegninger og ser på, hvordan metaforer kan styrke vores billedsprog. Du arbejder fortsat med at tegne dit visuelle ordforråd og så lærer du, hvordan du kan kombinere syn, hørelse og tanker via ”sketchnoting” – en teknik, der handler om at tage visuelle noter.

Hvor foregår det?

Undervisningen foregår i den Gamle Prøvesal på Folketeatret, Nørrevoldgade 50, 1358 København K. Der er max. 12 deltagere på holdet.

Priser

Dag 1: 3.500 kr. ekskl. moms.

Dag 2: 3.500 kr. ekskl. moms.

Der er muligt at tilmelde sig enten Dag 1 eller Dag 2 eller begge dage.

Hvis du deltager begge dage: 6.400 kr. ekskl. moms.

Prisen inkluderer morgenmad, frisk frugt, frokost og eftermiddagskage, 1 sæt Neuland tuscher, blyant, viskelæder, masser af A3 papir og skinne til at samle dine tegninger i dit eget tegnehæfte. På Dag 2 får du desuden Neulands pastelkridt, som er superanvendelige, når du skal farvelægge større flader på en tegning.

Underviser

Ia Brix Ohmann, indehaver af OVERLAP.DK. Ia er IAF Certified Professional Facilitator og bruger grafisk facilitering på workshops og kurser. Ia arbejder desuden som visuel referent på møder og workshops.

Tilmeld dig kurset her – eller skriv dit spørgsmål

Udfyld kontaktformularen og tilmeld dig den eller de dage som er relevant for dig.  Har du brug for mere information, er du velkommen til at skrive herunder også. Din plads på holdet er godkendt, når du har fået den bekræftet af Overlap.dk. Opkrævning for holdpladsen eftersendes efter aftale.

Tilmelding eller spørsmål

0 + 3 = ?

Eksempler på grafisk facilitering i brug